Administrarea categoriilor de produse

Urmăriți ghidul video pentru...

Blugento avatar
Scris de Blugento
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Urmăriți ghidul video pentru adăugarea categoriilor și subcategoriilor:

Adăugarea unei Categorii

Pentru a crea și organiza categoriile, apăsați pe ”Catalog” și apoi pe ”Gestionare Categorii”.

Pentru început, creați o categorie principală nouă. Selectați folderul ”Default Category” iar apoi apăsați pe butonul ”Adăugare Subcategorie”.

În tabelul nou apărut, “Informații Generale”, completați “Nume”. Acest nume va apărea în meniul principal al site-ului. Apoi selectați ”Da” la opțiunea “Is Active”. Cheia URL poate fi aleasă de dumneavoastră sau generată automat după numele categoriei.

  • La rubrica ”Descriere” scrieți detaliile care caracterizează categoria și produsele ce îi aparțin. Acest câmp acceptă cod HTML sau puteți activa editorul de text apăsând pe butonul ”Editor WYSIWYG”.

  • La ”Titlu Pagină” scrieți cum ați dori să apară titlul categoriei respective atunci când apare ca rezultat în motoarele de căutare.

  • În câmpul ”Meta Cuvinte Cheie” scrieți cuvintele relevante pentru produse.

  • ”Meta Descriere” reprezintă descrierea scurtă care va apărea sub titlul paginii, în motoarele de căutare.

  • ”Include în Meniul de Navigare” determină dacă noua categorie va apărea în meniul de navigare sau nu. Selectați “Da” dacă doriți să apară.

Adăugarea unei Subcategorii

Pentru crearea unei noi subcategorii care să facă parte dintr-o categorie existentă, selectați categoria dorită (exemplu: Produse locale) după care faceți click din nou pe butonul “+ Adăugare Subcategorie”. În secțiunea “Informații Generale” completați aceleași rubrici ca la crearea unei categorii principale. O subcategorie devine vizibilă pentru vizitatori atunci când aceștia duc cursorul peste categoria ”părinte”, din care subcategoria face parte. Puteți înlănțui, în acest mod, mai multe subcategorii până la ordinul al patrulea, dar pentru o experiență plăcută de navigare vă recomandăm să nu creați mai mult de două. Subcategoriile mai apar și în stânga paginii categoriei ”părinte”.

Dacă doriți să rearanjați categoriile și subcategoriile puteți face asta prin ”drag-and-drop”. Țineți click-stânga apăsat pe categoria/subcategoria dorită, după care mutați folderul în sus sau în jos, după cum considerați necesar.

Adăugarea Produselor într-o Categorie

Pentru a include produse într-o categorie, apăsați pe secțiunea ”Produse Categorie”. Inițial lista va fi goală. Apăsați pe butonul ”Resetare Filtru”. Pe urmă vă va apărea o listă cu toate produsele pe care le aveți. Pentru a include un produs, bifați căsuța din stânga numelui acestuia. Atenție: dacă adăugați un produs într-o categorie, acesta nu va fi adăugat la subcategorii și vice-versa.

Un alt mod de a adăuga un produs într-o categorie este să urmați calea următoare: Catalog > Gestionare produse > Numele produsului respectiv. Apoi apăsați pe butonul ”Categorii” din stânga și bifați categoriile din care doriți să facă parte.

Citiți și articolul despre 

 sau aflați informații despre 

Ați primit răspuns la întrebare?