Editarea/Crearea unui bloc static

Administrarea/Editarea/Crearea/Adaugarea unui bloc static/Adaugarea unei imagini/sigle

Blugento avatar
Scris de Blugento
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Administrarea blocurilor statice se face din panoul de administrare accesand butonul CMS > Blocuri statice.

Aici se gaseste o lista cu toate blocurile statice, iar in partea dreapta un buton de culoare portocalie +Adaugare Bloc Nou.

Pentru editarea unui bloc static accesti blocul dorit din lista afisata sau creati unul nou accesand butonul +Adaugare Bloc Nou, in ambele situatii primim stractura de mai jos:

  • Titlu Bloc - se introduce denumirea blocului pe care dorim sa il cream

  • Identificator - reprezinta identificatorul (Se scrie cu litere mici. Daca identificatorul este compus din mai multe cuvinte, se delimiteaza cu underline "_" sau catima "-".)

  • Stare - trebuie selectat Activat daca dorim sa fie activ

  • Conținut - aici avem optinea de afisare a codului sursa pentru stilizare continutului pe care dorim sa il introducem Show/Hide Editor. Putem sa lasam neschimbat avand acel meniu cu optiuni de stiliare a continutului din interfata.

Aici puteti adauga continut text sau media.
Adaugarea unei imagini se efectuaza facand click dreapta in zona unde dorim sa fie adaugata imaginea si selectam Insert/Edit Image, iar din fereastra care se deschide accesam iconita aflata in dreptul campului Imagine URL.

Din noua fereastra care se deschide alegem o imagine existenta in galerie sau putem incarca una din computer accesand butonu Rasfoire Fisiere si selecatand imaginea dorita iar dupa aceast pas va trebui sa accesam butonul Incarcare Fisier pentru a incarca imaginea.

Urmatorul pas este sa identificam imaginea incarcata in galerie, sa o selectam (click pe ea) dupa care apasam butonul Inserare Fisier.


Din fereastra Insert/Edit Image va trebui introdusa o descriere a imaginii in dreptul campului Image Descriptions si apasam butonul Insert.

Dupa adaugarea/editarea continutului dorit accesam butonul Salvare Bloc din partea dreapta sus.

Ați primit răspuns la întrebare?