Toate colecțiile
Catalog - Produse, categorii și atribute
Administrarea Produselor
Editarea fisierelor CSV pentru importul produselor configurabile (variabile)
Editarea fisierelor CSV pentru importul produselor configurabile (variabile)

Exemplu de fisiere CSV pentru produse configurabile (variabile)

Blugento avatar
Scris de Blugento
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Pentru importarea/update-ul produselor, este necesar sa utilizati un format specific de fisier CSV, dupa cum urmeaza: 

Fisierul CSV pentru produse configurabile (variabile), trebuie sa respecte urmatorul cap de tabel cu minime atribute (caracteristici) de baza, si anume:

NOTA: Produsele simple asociate produsului configurabil se insereaza dedesubtul acestuia in fisier, la fel ca si in fisierul model.
store - se insereaza valoarea 0 in dreptul fiecarui produs. In cazul in care magazinul utilizeaza functia de multistore, ne puteti contacta prin email la adresa support@blugento.ro, pentru indicatii suplimentare.
website - se insereaza valoare base in dreptul fiecarui produs. In cazul in care magazinul utilizeaza functia de multiwebsite, ne puteti contacta prin email la adresa support@blugento.ro, pentru indicatii suplimentare.
attribute_set - se insereaza denumirea setului de atribute. Valoare implicita este Default.
sku - se insereaza un cod unic pentru fiecare produs in parte (la nivel de magazin). Se pot introduce coduri interne de gestiune/contabilitate.
name - se insereaza denumirea produselor, denumire unica la nivel de magazin.
description - se insereaza descrierea produselor. Va recomandam sa utilizati tag-uri HTML pentru alinierea textului in pagina. (ex: https://tutorialehtml.com/ro/taguri-html/)
short_description - se insereaza o scurta descriere a produselor. Va recomandam sa utilizati tag-uri HTML pentru alinierea textului in pagina. (ex: https://tutorialehtml.com/ro/taguri-html/)
color - se insereaza valoarea culorii asociate doar produselor simple (ex: rosu). Atributul color este utilizat la crearea produsului configurabil. In dreptul produselor configurabile, nu se insereaza valori.
size - se insereaza valoarea marimii asociate doar produselor simple (ex: 38). Atributul size este utilizat la crearea produsului configurabil. In dreptul produselor configurabile, nu se insereaza valori.
configurable_sku - se insereaza codul sku ale produsului configurabil, asociat produselor simple. Valorile se insereaza in dreptul produselor simple.
configurable_attributes - se insereaza denumirea atributelor configurabile, delimitate prin virgula (ex: color,size).
description - se insereaza descrierea produselor. Va recomand sa utilizati tag-uri HTML pentru alinierea textului in pagina. (ex: https://tutorialehtml.com/ro/taguri-html/)
short_description - se insereaza o scurta descriere a produselor. Va recomand sa utilizati tag-uri HTML pentru alinierea textului in pagina. (ex: https://tutorialehtml.com/ro/taguri-html/)
weight - se insereaza greutatea produselor in kilograme. Daca greutatea contine zecimale, delimitatorul este punct (ex: 0.5, 1.5, 2.25, etc)
price - se insereaza pretul produselor. Daca pretul contine zecimale, delimitatorul este punct (ex: 156.99).
category - se insereaza categoriile/subcategoriile in interiorul carora vor fi asociate produsele (ex: Produse/Bluze si camasi), delimitate prin caracterul slash. In cazul in care doriti sa introduceti unul sau mai multe produse in categorii multiple, acestea se vor delimita prin caracterul dublat punct si virgula (ex: Produse/Bluze si camasi;;Produse/Textile).
qty - in cazul produselor configurabile valoarea introdusa in acest camp este 0. Stocul efectiv inserandu-se doar in dreptul produselor simple, asociate produsului configurabile (parinte).
is_in_stock - se insereaza valoare 1, pentru produsele ce au disponibilitatea In stoc, sau 0 in cazul in care produsele se afla indisponibile (Stoc epuizat).
image - se insereaza denumirea de baza a imaginii produsului din fisierul extern (aflat in calculatorul dvs.), la care se adauga extensia imaginii .jpg/.png dupa caz (ex: bluza_din_matase01.jpg). Imaginea va fi afisata in pagina de produs.
small_image - se insereaza denumirea de baza a imaginii produsului din fisierul extern (aflat in calculatorul dvs.), la care se adauga extensia imaginii .jpg/.png dupa caz (ex: bluza_din_matase01.jpg). Imaginea va fi afisata in pagina de listare produse (categorie).
thumbnail - se insereaza denumirea de baza a imaginii produsului din fisierul extern (aflat in calculatorul dvs.), la care se adauga extensia imaginii .jpg/.png dupa caz (ex: bluza_din_matase01.jpg). Imaginea va fi afisata in cosul de cumparaturi.
NOTA: In cazul in care produsul are mai multe imagini, diferite in functie de atributele configurabile (ex: culoare, dimensiune, etc.), in coloanele image, small_image si thumbnail, se asociaza denumirea imaginii corespunzatoare valorii atributului configurabil in dreptul fiecarui produs simplu asociat.
media_gallery - se insereaza denumirile imaginilor secundare din fisierul extern (aflat in calculatorul dvs.), la care se adauga extensia imaginilor .jpg/.png dupa caz (ex: bluza_din_matase02.jpg;bluza_din_matase03.jpg, delimitate prin caracterul punct si virgula. Valorile se insereaza doar in dreptul produsului configurabil.
type - se insereaza valoarea tipului de produs. In cazul de fata, in dreptul produselor simple, se asociaza valoare simple, iar in dreptul produselor configurabile, se insereaza valoarea configurable.
visibility - se insereaza valoarea 4 (produsele sunt vizibile atat la cautare cat si in catalog) in dreptul produselor configurabile, respectiv 1 (produse nevizibile individual) pentru produsele simple
tax_class_id - se insereaza clasa de taxare (numarul TVA) a produsului
     - 0 pentru produsele fara TVA.
     - 1 pentru produsele cu TVA 19%.
     - 2 pentru pordusele cu TVA 9%.
status - se insereaza valoarea 1  pentru produsele active pe magazin, sau 2 pentru produsele inactive (dezactivate) de pe magazin.

NOTA: Recomandam utilizarea aplicatiei sofware OpenOffice. Aplicatia o puteti descarca la adresa: http://www.openoffice.org/download/.

Fisierul trebuie salvat cu extensia .csv, setul de caractere Unicode (UTF-8),

iar separatorul si delimitatorul dintre coloane se introduc in interiorul profilului creat, Setari Profil > Informatii Fisier.

Ați primit răspuns la întrebare?