Încărcarea imaginilor de produse

Imaginile sunt una dintre cele...

Blugento avatar
Scris de Blugento
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Imaginile sunt una dintre cele mai importante elemente de pe pagina unui produs. În acest sens vă recomandăm să încărcați întotdeauna măcar o imagine pentru fiecare produs. Rezoluția ideală pentru o imagine este de 1000px x 1000px, iar dimensiunea fizică recomandată este de 200-300 KB.

Important este ca imaginea să aibă o rezoluție mare și să fie pătrată. O imagine nu poate fi încărcată dacă dimensiunea fizică a acesteia depășește 5 MB sau rezoluția de 5000px x 5000px.

Pentru a adăuga sau modifica imaginea unui produs, accesați secțiunea “Catalog”, selectați produsul dorit, iar apoi accesați secțiunea ”Imagini”.

Pentru a încărca o imagine de pe calculatorul dumneavoastră, folosiți butoanele ”Răsfoire Fișiere…” și ”Încărcare Fișiere”.

Apăsați butonul ”Răsfoire Fișiere…” și selectați imaginea/imaginile pe care doriți să o/le atribuiți produsului respectiv. Pentru a alege mai multe imagini simultan, țineți apăsată tasta ”Control” și dați click pe imaginile dorite.

După ce ați terminat selecția, puteți finaliza procesul și încărca imaginile apăsând pe butonul ”Încărcare Fișiere”.

Există mai multe specificații legate de imagini ce trebuie reținute:

  • Imagine – poza pe care am atribuit-o produsului. Pentru a previzualiza imaginea, treceți cu mouse-ul peste chenarul acesteia;

  • Eticheta – titlul pozei;

  • Ordine Sortare – Ordinea după care vor fi sortate imaginile pe pagina produsului. 0 este cea mai prioritară valoare, 1 este următoarea, etc.;

  • Base Image – imaginea la dimensiune mare, care este vizibilă pe site în pagina produsului;

  • Small Image – imaginea produsului care va fi afișată în listarea produsului, în categoria din care face parte;

  • Thumbnail – imaginea la dimensiune mică, care este vizibilă pe site, în pagina produsului, sub sau lângă ”Base Image”;

  • Excludere – Dacă bifați căsuța de excludere, imaginea va rămâne în partea de admin, dar nu va fi vizibilă pe site pentru client/vizitatori;

  • Eliminare – Dacă bifați căsuța de eliminare, data viitoare când produsul va fi salvat, imaginea respectivă va fi eliminată din listă.

Nu pot exista mai multe imagini cu atributele ”Base Image”, ”Small Image” sau ”Thumbnail” în același timp, dar o singură imagine poate avea toate aceste atribute în același timp. Prima imagine pe care o veți încărca va primi toate aceste atribute, dar, odată ce încărcați mai multe imagini, puteți selecta ce imagini vor avea un anumit atribut bifând căsuțele după preferință.

Vă recomandăm să citiți și articolul despre 

Ați primit răspuns la întrebare?