Dacă doriți să aflați mai multe despre promoțiile pe categorii de produse, citiți articolul despre Aplicarea reducerilor pe categorii de produse.

Pentru a crea o regulă aplicată pe valoarea totală a coșului de cumpărături, accesați: Promoții > Reguli Preț Coș și apăsați pe butonul "+ Adăugare Regulă Nouă”.

În secțiunea "Informații Regulă" completați câmpurile următoare cu informațiile dorite, la fel ca pentru o regulă de preț de catalog:

 • Nume Regulă. Introduceți numele regulii.
 • Descriere. Scrieți descrierea regulii. Această descriere va fi vizibilă vizitatorilor.
 • Stare. Selectați ”Activ” pentru a activa regula.
 • Grupuri Clienți. Selectați grupul de clienți cărora doriți să vă adresați (CTRL + click stânga pentru a selecta mai multe grupuri).
 • Cupon. Doar daca doriti sa faceti o reducere pe baza de cupon selectati Cupon specific din meniul alaturat altfel treceti mai departe.
 • Cod Cupon. Acest camp apare doar daca mai sus ati selctat Cupon specific si se refera la denumirea cuponului, daca doriti sa ii dati un nume, in cazul in care doriti ca numele cuponului sa fie generat in mod automat lasati liber aici si selectati casuta de sub acesta cu denumirea de  Utilizare generare automata. 
 • Utilizari per cupon. Acest camp apare doar daca mai sus ati selctat Cupon specific si se refera la numarul de utilizari posibile al unui cupon.
 • Utilizari per Client.  aici introducem numarul permis de utilizari al unui cupon de un anumit client.
 • De la Data și Până la Data. Selectați data de la care doriți să fie aplicabilă regula și data de la care expiră regula setată.
 • Prioritate. Introduceți o valoare de la 0 la 1000 prin care sa prioritizați regula creată în cazul existenței mai multor reguli (prioritatea cifrelor se face în ordine crescătoare, începând de la 0).

Pentru a exemplifica, vom crea o promoție care acordă o reducere de procentuala din prețul produselor din categoria ”Produse Locale” atunci când subtotalul coșului este mai mare sau egal cu 100 de lei.

În secțiunea Condiții, vom apăsa pe iconița ”Adăugare”.

Vom lăsa cuvintele ”TOT” și ”ADEVĂRAT” așa cum sunt și vom selecta condiția ”Subtotal”.

Vom apăsa pe cuvântul ”este” și vom selecta ”mai mare sau egal”. Apoi vom apăsa pe ”...” și vom alege suma dorită (în acest caz 100).

În secțiunea ”Acțiuni”, faceți următorii pași:

 • În câmpul ”Aplicare” selectați modul de reducere (în acest caz ”Reducere ca procent din prețul produsului).
 • În câmpul ”Sumă Reducere” introduceți valoarea dorită (în acest caz 2).
 • Apăsați pe cuvântul ”TOT” și selectați ”ORICE”.
 • Apăsați pe iconița ”Adăugare” și selectați categoria sau categoriile pentru care doriți să fie aplicată această regulă (în acest caz categoria ”Produse locale”).

În secțiunea "Etichete" în câmpul ”Etichetă Regulă Implicită pentru Toate Vitrinele” puteți introduce un mesaj pentru cei care beneficiază de promoție. În cazul nostru va fi ”Felicitări! Primești 2% reducere pentru că ai cumpărat în valoare de peste 100 lei”.

După ce ați efectuat acești pași, apăsați butonul ”Salvare”.

În interfața magazinului, după adăugarea unui produs în coșul de cumpărături, va apărea mesajul introdus și se va aplica reducerea de preț (în acest caz 2%) pe subtotal dacă suma ajunge la 100 lei. Interfața clientului va arăta în felul următor:

             


                    Pentru gestionarea reducerilor cu o regula de pret de cos aveti si varianta cupoanelor. Acestea pot fi generate in tabul "Gestionare Coduri Cupon" dupa o selectie in prealabil a optiunii "Cupon Specific" in tabul de "Informatii Regula", conform imaginii de mai jos:

Se poate folosi un singur cod de cupon cu multiple utilizari, sau se pot genera automat coduri de cupon cu utilizari limitate, dupa dorinta dumneavoastra, precum in imaginile urmatoare:

Dupa ce ati bifat generarea automata a cupoanelor, mergeti in tabul "Gestionare Coduri Cupon", unde aveti posibilitatea sa generati numarul de cupoane dorit de dumneavoastra pentru regula de cos respectiva. Imaginea de mai jos este elocventa. Nu uitati sa apasati "SAVE" dupa generarea cupoanelor.

S-au generat 5 cupoane. Unul dintre ele il voi folosi pentru a demonstra aplicabilitatea cuponului:

Regula de cos presupunea 50% reducere la cos, cuponul aplicat reducand la jumatate suma cosului. Citiți și 

Ai găsit răspunsul căutat?