Toate colecțiile
B2B
Multiple Store View vs Multiple Store Domains
Multiple Store View vs Multiple Store Domains
Functionalitati si diferente
Florentin Drăgan avatar
Scris de Florentin Drăgan
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Multiple store view - Magazin cu limbi multiple, pe un singur domeniu web:

Optiunea Multiple store view (vitrine multiple) permite afisarea magazinului in diferite limbi de circulatie ale unei respective piete.
ex: piata din Romania / Limbi de circulatie: Romana, Engleza, Maghiara, Germana.

 • Vitrinele permit afisarea produselor si a informatiilor de continut ale shop-ului in limbi diferite. 

 • In interiorul unui magazin cu vitrine multiple, categoriile/subcategoriile sunt unice, astfel nu pot sa difere in functie de vitrina/limba selectata. La trecerea de pe o limba pe alta, se efectueaza doar traducerea acestora. 

 • Metodele de livrare si metodele de plata puse la dispozitia clientilor sunt de asemenea unice/globale, pe intreg magazinul iar selectia lor nu poate sa difere in functie de vitrina/limba aleasa de catre client. 

 • Aceasta optiune permite de asemenea afisarea unei valute diferite pentru fiecare vitrina/limba in parte, (ex: Ron, Euro, Dolar) utilizand pentru conversie un anumit curs de schimb valutar. Fiecarei vitrine, i se pot atribui, mai multe valute secundare, insa pot avea, o singura valuta de baza.

 • Functionalitate de multi-limba, nu permite setarea preturilor diferite ale produselor in functie de vitrina aleasa (Romana, Engleza, etc.). Preturile produselor sunt setate in mod global la nivel de magazin.


Multiple Domain store - Magazin cu multiple domenii:

Optiunea Multiple Domain store permite gestionarea mai multor variante ale aceluiasi magazin (pe domenii web diferite) din acelasi panou de administrare. De obicei aceasta optiune este recomandata in momentul in care comerciantul doreste sa se adreseze mai multor piete.
ex: piata din Romania, piata din Germania, piata din Franta,etc.

 • Fiecare domeniu web in parte, reprezinta un magazin si se adreseaza unei piete diferite ex: magazin.ro, magazin.de, magazin.fr sau fr.magazin.com ro.magazin.com de.magazin.com

 • Multiple domain permite gestionarea categoriilor pe fiecare domeniul in parte
  ex: pe domeniul .ro categoriile de produse sunt A, B si C , iar pe domeniul .de, categoriile sunt B, D si E.

 • Fiecare store in parte poate sa aiba metode de plata si metode de livrare diferite in functie de piata catre care se adreseaza.
  ex: curier X in Romania, curierul Y Germania.

 • Pentru preturi diferentiate ale produselor, pe fiecare store/domeniu in parte, va fi necesar sa fie setata o moneda de baza, punctual pe fiecare magazin in parte.

magazin.ro
Produs X - Pret 90 RON

magazin.de
Produs X - Pret 60 Euro

magazin.co.uk
Produs X - Pret 100 Lire

 • La fel ca si in cazul functiei Multiple store view, functia de multi-valuta permite afisarea valutelor multiple, pe fiecare shop/domeniu in parte, utilizand pentru conversie, un anumit curs de schimb valutar. Preturile produselor sunt unice la nivel de magazin. Fiecarei vitrine, i se pot atribui, mai multe valute secundare, insa pot avea, o singura valuta de baza.

Mai jos gasiti un tabel comparativ intre cele doua functionalitati.

Ați primit răspuns la întrebare?