Gestionarea filtrelor de produse

Adaugare filtre

Blugento avatar
Scris de Blugento
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Filtrere din interiorul categoriilor de produse, reprezinta efectiv atributele (caracteristicile/specificatiile) produselor (ex: Culoare, Material, etc.). 

Acestea se gestioneaza din sectiunea Catalog > Atribute > Gestionare Atribute. In aceasta zona veti regasi toate atributele (caracteristicile) produselor de pe magazin.

Pentru a include un atribut in zona de filtrare a magazinului accesati atributul dorit, dupa care efectuati urmatoarele setari: 

Proprietati atribut:

  1. Acoperire - Global

  2. Tip Intrare Catalog pentru Proprietar Magazin - Dropdown sau Selectare Multipla (in cazul in care un atribut are mai multe valori)

Proprietati interfata utilizator:

Utilizat in navigatie stratificata - Filtrabil (cu rezultate)

Dupa efectuarea pasilor de mai sus, salvati atributul. 

Mentionez ca atributul trebuie sa fie de tip Dropdown/Selectare Multipla in campul Tip Intrare Catalog pentru Proprietar Magazin. Daca acesta optiune nu a fost setata la crearea atributului, acesta trebuie refacut.

Dupa crearea/setarea atributului, va fi necesar sa sa activati optiunea de "ancora" din interiorul categoriilor de produse in care doriti sa fie afisate aceste filtre (caracteristicile produselor).

Asadar accesati  Catalog > Gestionare categorii > Selectati categoria dorita > accesati subsectiunea Setari de afisare > Este ancora - Da 

Setari avansate - Filtru de pret

Pentru modificarea intervalelor de pret din zona de filtrare a categoriilor, trebuie sa setati optiunea Manual din sectiunea Sistem > Configuratie > Catalog > Catalog > Navigatie stratificata > Calculare Pas Navigatie Pret > Manual.
Tot aici puteti seta o valoare implicita de pret (ex: 100) si numarul maxim de intervale valabil pentru toate categoriile de pe magaizn. 

Dupa efectuarea pasilor de mai sus, salvati modificarile prin apasarea butonului Salvare Configuratie.

De asemenea, puteti modifica valoarea implicita de pret setata la nivel de magazin, manual pentru fiecare categorie in parte. Pentru a efectua acesta modificare, accesati sectiunea Catalog > Gestionare categorii > setelctati categoria dorita > accesati tab-ul Setari de afiare. La campul Pasul cu preturi de navigare, debifati casuta Folosire Setari de Configurare, iar in interiorul campului introduceti valoare dorita (ex: 1000).
Dupa efectuarea modificarilor, apasati butonul Salvare Categorie.

Dupa efectuarea pasilor de mai sus, accesati categoria la care ati modificat intervalele de preturi, iar in zona de filtrare la caracteristica Pret, puteti vizualiza intervalele setate.

Ați primit răspuns la întrebare?