Pentru a genera/exporta feed-uri de produse din magazin, accesati sectiunea Sistem > Configurație > Full Feed, dupa care deschideti unul dintre taburile Custom Feed

In interiorul tabului dispuneti de urmatoarele optiuni:

 1. Activat - Da pentru a activa feed-ul sau Nu in caz contrar.
 2. Cache Time - setati timpul la care se regeneaza/actualiza feed-ul (in mod automat). Valorile prezente sunt in ore.
 3. Last Run Time - afiseaza ora si data cand a fost generat ultimul feed.
 4. Only Visible Products - selectati Da pentru a exporta doar produsele activate/vizibile pe magazin sau Nu pentru a exporta toate produsele de pe magazin (inclusiv cele dezactivsate sau nevizibile pe magazin).
 5. Atribute Produs - in aceasta sectiune se vor configura atributele necesare pentru exportare. Pentru adaugarea unui atribut/camp nou in feed apasati pe butonul Adaugare Atribut
 • Coloana Magento Attribute: se selecteaza atributul dorit (existent in shop-ul Blugento)
 • *Optional: Coloana Field Attribute Code: aceasta coloana se foloseste doar in cazul in care este necesara maparea atributelor exportate din Blugento, cu alte atributele/campuri ale altor platforme externe.
 • Coloana Sort Order: introduceti valori numerice in ordine crescatoare, incepand cu valoarea 1. Aceste valori sunt obligatorii pentru a valida maparea campurilor.

6. Categories Display Type - aceasta optiune va permite sa exportati categoriile produselor sub diverse forme, precum:

 •  All categories - toate categoriile intr-o singura coloana.
 • Main category - exportarea categoriei principale.
 • Final category - exportarea ultimei categorii.
 • Individual columns - toate categoriile in coloane separate.


7. Categories Separator - adaugati un caracter de delimitare pentru categoriile principale ale produselor:
-exemplu caracter: #
-exemplu delimitare categorii: Categorie1#Categorie2#Categorie3

8. Child Categories Separator - adaugati un caracter de delimitare pentru subcategoriile produselor
-exemplu caracter: /
-exemplu delimitare categorii: Categorie1/Subcategorie1.1/Subcategorie1.2/Subcategorie1.3

9. Exclude Default Category - selectati Da pentru a exclude categoria radacina (Defaul Category) sau Nu in caz contrar.

10. Feed File Type - selectati tipul de fisier dorit CSV sau XML

11. Add CSV header - selectati Da pentru a insera capul de tabel (denumirea atributelor) in fisier sau Nu in caz contrar. Aceasta optiune este aplicabila doar tipului de feed CSV  (selectat in campul Feed File Type)

12. CSV Field Delimiter - introduceti un caracter de delimitare a continutul dintre coloanele ( ex: , sau ; ). Aceasta optiune este aplicabila doar tipului de feed CSV  (selectat in campul Feed File Type)

13. CSV Field Enclosure - intrduceti un simbol prin care sa delimitati intregul fisier CSV ( ex: " sau @ ). Aceasta optiune este aplicabila doar tipului de feed CSV  (selectat in campul Feed File Type)

14. Feed File Name - Intoduceti denumirea fisierului. In cazul in care doriti ca denumirea sa fie formata din doua sau mai multe cuvinte, acestea trebuie delimitate prin caracterul underline (ex denumire: feed sau feed_produse).

15. *Magazin - selectati magazinul din care doriti sa extrageti informatiile produselor. Aceasta optiune este aplicabaila doar in cazul magazinelor cu domenii web multiple se (ex: domeniu.ro, domeniu.com, domeniu.de, etc.). Implicit aceasta optiune este selectata opriunea Main (magazin principal).

16. Buton Clear Cahce - apasati butonul pentru a curata cache-urile in scopul regenerarii unui feed nou.

17. File Path - dupa generarea feed-ului de produse, in aceasta sectiune veti regasi URL-ul/path-ul catre feed. Acest link se va genera dupa perioada de timp setata in campul Cache Time (ex: 1 ora).

Ai găsit răspunsul căutat?