Toate colecțiile
Administrare module externe
Expedierea comenzilor din platforma Blugento catre FanCourier
Expedierea comenzilor din platforma Blugento catre FanCourier

Expedierea comenzilor catre FanCourier

Blugento avatar
Scris de Blugento
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Pentru expedierea comenzilor catre platforma https://www.selfawb.ro/, administratorul/persoana care se ocupa de vanzarile magazinului trebuie sa efectueze urmatorii pasi:

1. Se acceseaza comanda (la care clientul a ales metoda de livrare prin curier: Fan Courier) din sectiunea Vanzari > Comenzi.

2. In paralel, accesati platforma https://www.selfawb.ro/, si introduceti credentialele contului (user si parola), dupa care apasati butonul Login pentru conectare:

3. Selectati contul pe care doriti sa efectuati operatiuni, din partea stanga a ferestrei.

4. Accesati sectiune eCommerce, a platformei selfawb (Fan Courier).

Nota: Pentru comenzile platite prin OP/card bancar, pe AWB apare valoarea Ramburs. In cazul acestor comezi va fi necesara modificarea manuala a AWB-ului din platforma selfawb, inaite de validarea acestuia.

5. Identificati comanda primita (in platforma Blugento), in lista de comenzi a sectiunii eCommerce. Dupa identificare, apasati pe simbolul plus incadrat in chenar din stanga informatiilor, iar dupa aceea validati comanda prin apasarea simpolului bifa incadrat in cercul verde.

6. Dupa validare, se va deschide o noua fereastra in interiorul careia se va regasi un specimen AWB cu informatiile comenzii. Acest specimen nu trebuie trimis. 

7. Inchideti fereastra si accesati sectiune Borderou din meniul contului de client.

8. Identificati si copiati AWB-ul din lista sectiunii Borderou.

9. Din platforma Blugento, in comanda plasata de catre client, apasati butonul Expediere 

10. Se va deschide o noua fereastra, iar la sectiunea Informatii de livrare, apasati butonul Adaugare numar urmarie, selectati curierul dorit (in acest caz Fan Courier), si introduceti numarul AWB preluat din platforma selfawb. Pentru a trimite un e-mail de notificare catre client (proces verbal) in interiorul caruia se regaseste numarul de urmarie (AWB-ul comenzii), bifati casuta Trimitere copie livrare, dupa carea apasati butonul Trimite livrare.

11. Dupa trimiterea livrarii, clientul va primi prin e-mail, un proces verbal in interiorul caruia, se regaseste numarul AWB de urmarire a comenzii. 

12. Prin simpla comanda de click pe acest numar, clientul va fi redirectionat catre platforma celor de la Fan Courier, pentru verificarea statusului livrarii.

Ați primit răspuns la întrebare?